Detalji o proizvodu

Većina plovila ili kamp kućica opremljena je s dvije ili više baterija (starterske, potrošačke ili potisne baterije, itd.). Kako se te baterije mogu puniti alternatorom, a da nisu spojene paralelno i bez rizika da utječu jedna na drugu ili da se istovremeno prazne? Rješenje je korištenje dioda koje električki izoliraju jednu bateriju od druge. Ovi uređaji su prikladni za sustave od 12 i 24 volta, imaju 3 izlaza i 1 ili 2 ulaza (za 2 motorna sustava). Spajanje se vrši pomoću vijaka od 8 mm (uključujući matice i podloške). Zbog izolacijskih dioda postiže se pad napona od <0,7 volti. Kako bi kompenzirali ovaj gubitak napona, neki alternatori ili regulatori punjenja imaju mjerni ulaz. Može se spojiti na stezaljku diode za razdvajanje "S" (utikač 6,3 mm).

  • verzija s 1 ulazom, dimenzije (ŠxVxD): 175 x 68 x 135 mm, težina: 1,1 kg
  • verzija sa 2 ulaza, dimenzije (ŠxVxD): 320 x 68 x 135 mm Težina: 2 kg
Napomena :
Zbog poluvodičkih svojstava dolazi do gubitka napona do 0,7 volti u silicijskoj diodi koja nosi struju. U praksi to vrijedi i za diode za odvajanje.
Na primjer, 14 volti za punjenje baterija ili za napajanje električnog sustava, tada je samo 14 V - 0,7 V = 13,3 V prisutno na izlazu izolacijske diode. To nije dovoljno za optimalno punjenje baterije!

Stezaljka "S" je priključak integrirane "kompenzacijske diode", koja je spojena u smjeru prema naprijed na priključak "S" s ulaza izolacijske diode.
Izraz "kompenzacijska dioda" dovodi u zabludu jer se stvarna kompenzacija gubitka napona ne odvija u razdjelnoj diodi već u upravljačkom krugu alternatora. Ali zašto?
Dioda za izjednačenje uzrokuje pad napona koji odgovara onom kod dioda velike snage (oko 0,7 volti). Alternator ili regulator se tada spaja na priključak "S" na takav način da regulator detektira i prilagođava gubitak napona. Lima izlazni napon se tako povećava za vrijednost gubitka napona i tada je u cijelosti dostupan iza diode za razdvajanje.

Još jedna napomena o izolacijskim diodama:
Čak i ako možete kompenzirati gubitak napona diode za isključivanje, još uvijek imate gubitak energije u obliku topline!
Primjer: pod pretpostavkom da izolacijska dioda ima pad napona od 0,7 volti i alternator isporučuje 50 ampera, tada izolacijska dioda proizvodi gubitak snage od 0,7 V x 50 A = 35 vata.
Razdjelna dioda će se zagrijati i zagrijati vaš brod!
Ako to želite izbjeći, trebali biste razmisliti o razdjelniku struje punjenja s malim gubicima, npr. Art. 48400 ili 48401.

Dokumenti

de-flag Crtanje
.PDF, 287,20 KB
art.-br.: 14635
multi-flag Priručnik
.PDF, 11,43 MB

Što kažu drugi kupci SVB-a

100% originalne recenzije

4 recenzije kupaca

4.8 (od 4 ocjena)
3 Zvijezde
(0)
2 Zvijezde
(0)
1 Zvijezde
(0)
Johannes K.
po Johannes K. Državna zastava Njemačka 14. 07. 2020.
Trenndiode
Hg aber 2Battrtien angeschlossen,, arbeitet wie erwartet
Walter G.
po Walter G. Državna zastava Njemačka 21. 08. 2017. provjerena kupnja
Klein kompakt. Preis Leistung in Ordnung.
Markus S.
po Markus S. Državna zastava Njemačka 10. 08. 2015. provjerena kupnja
genau wie beschrieben

Kupci pitaju kupce

Pitajte 0ruge SVB kupce koji su već kupili ovaj proizvod od nas za vaše iskustvo.

Vaše će pitanje automatski biti proslijeđeno drugim kupcima SVB-a i vaše će pitanje biti objavljeno na stranici proizvoda. Molimo vas da ne postavljate pitanja na koja može odgovoriti samo SVB tim – poput statusa narudžbe ili dostupnosti proizvoda. Također ste više nego dobrodošli kontaktirati naš SVB tim e-poštom na: info@svb24.com ili telefonom na: +49 (0)421-57290-0.

  • Više "Kupci pitaju kupce" dostupno na sljedećim dostupnim jezicima :
  • Državna zastava Deutsch
Još nema postavljenih pitanja. Budite prvi koji će postaviti pitanje!