SVB Privacy Statement

SVB izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti izmijenjena je s učinkom od 22. svibnja 2023.

Kako bismo vam pružili naše usluge, potrebne su nam određene informacije. Na primjer, morate otvoriti račun kod nas kako biste naručili naše proizvode. Vaša privatnost izuzetno nam je važna, stoga vjerujemo da uvijek trebate znati kakve vrste informacija tražimo od vas za naručivanje proizvoda i primanje našeg newslettera ili godišnjeg kataloga SVB-a. Želimo da znate zašto prikupljamo vaše informacije i kako koristimo te informacije. Trebate znati da imate efikasnu kontrolu nad oba i možete ostvariti svoja prava kad god to želite. To je svrha ove izjave o privatnosti.

Možete nam vjerovati da ćemo čuvati vaše informacije sigurno. Naš tim i naš službenik za zaštitu podataka štitit će vašu privatnost i vaša prava primjenom zakona o zaštiti podataka, posebno Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. godine i Saveznog zakona o zaštiti podataka (novi BDSG). Naša izjava o privatnosti može se pronaći u našem online shopu pod karticom "polica privatnosti" na dnu svake stranice i može se ispisati za vaše evidencije. Naši IT sustavi štite se tehničkim i organizacijskim mjerama protiv neovlaštenog pristupa, izmjene ili distribucije vaših podataka, kao i protiv gubitka ili uništenja.

Ime i kontaktne informacije odgovorne strane

Za podatke kupaca SVB odgovorna je sljedeća strana.

SVB-Spezialversand für Yacht- und Bootszubehör GmbH

- Thomas Stamann (Generalni direktor) -
Gelsenkirchener Str. 25 -27
28199 Bremen
Njemačka
Tel.: +49 421 57 29 0 550
E-mail: info@svb.de
Kontaktne informacije službenika za zaštitu podataka:
Ime: Kai Frerichs

Ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako štitimo vašu privatnost ili općenita pitanja o pravilima privatnosti, ili želite da SVB prestane koristiti vaše informacije, možete kontaktirati našeg službenika za zaštitu podataka s vašim konkretnim pitanjima i zabrinutostima u nastavku:
E-mail: privacy@svb.de / Tel.: +49 421 57 29 0 550

Možemo vam jamčiti da su teme i sadržaji takvih upita strogo povjerljivi.

Pravna osnova

Obrada podataka vrši se u skladu s Europskom općom zaštitom podataka Uredbe (GDPR) i Saveznog zakona o zaštiti podataka (novi BDSG). U odjeljku "Što radi SVB Koristi moje podatke za", objašnjavamo ne samo razlog korištenja, već i pravnu osnovu koje podatke obrađujemo za svaku svrhu. Ovisno o pravnoj osnovi na kojoj obrađujemo Vaših podataka, možete imati pravo na posebna prava zaštite podataka uz svoja postojeća prava na zaštitu podataka kao što je pravo na informacije. Na primjer, u nekim slučajevima imate pravo prigovora na obradu Vaših podataka.

Koje podatke prikuplja i obrađuje SVB?

Naša obećanja o privatnosti: prikupljamo vaše podatke u sustavu upravljanja kupcima tvrtke SVB Spezialversand für Yacht- und Bootszubehör GmbH samo radi ispunjenja vaših upita, ispunjenja i obrade prodajnih ugovora između vas i nas te u svrhu vlastitih informacija i reklamiranja SVB-a ili ponuda koje se odnose na industriju vodenih sportova, poput godišnjeg apela za donacije za DGzRS (Njemačka služba za spašavanje na moru) ili informacija o novim brodovima različitih proizvođača / brodogradilišta, teme osiguranja brodova, informacije o lukama, itd. Zaposlenici SVB online trgovine i tima za korisničku podršku imaju pristup podacima pohranjenim u našem sustavu upravljanja kupcima. SVB sustav upravljanja kupcima temelji se na legitimnim interesima tvrtke SVB Spezialversand für Yacht- und Bootszubehör GmbH i omogućuje pridržavanje zakona o privatnosti u vezi s točnošću i prenosivosti podataka. Vaši interesi i temeljna prava adekvatno su uzeti u obzir. Nije vam obavezno dijeliti osobne podatke s nama i možete, primjerice, odabrati izmijeniti postavke kolačića. Međutim, imajte na umu da možda nećete moći naručiti iz naše online trgovine ili možda nećete doživjeti najbolje moguće iskustvo kupca ako odlučite ne dijeliti svoje informacije s nama. Ipak, korisnik ima slobodu odabrati i odlučiti što želi podijeliti s nama.

Ispod ćete pronaći više pojedinosti o vrsti informacija koje koristimo i kako ih koristimo:

 1. Kontakt podaci / Profilni podaci & Poruke

  Profilni i kontakt podaci odnose se na osobne i demografske informacije o vama (tzv. matični podaci) i vašim pojedinačnim interesima koje nam prenosite prilikom registracije korisničkog računa ili kada nas kontaktirate telefonom ili e-poštom. To uključuje, na primjer, sljedeće podatke:

  Ime, spol, adresa, datum rođenja, broj telefona, adresa e-pošte i broj faksa

  Profilni podaci mogu uključivati i druge informacije o vama i vašim interesima. Ove informacije mogu se već prikupiti tijekom registracije (npr. jedrilica ili motorni brod) ili ih kasnije možete dodati. To je slučaj, na primjer, ako naknadno dodate dobrovoljne informacije u svoj profil.

  Obavezne informacije obično su vaše ime, adresa e-pošte i lozinka koju ste sami odredili. Vaša adresa e-pošte i lozinka kasnije će činiti vaše prijavne podatke.

  Kada komunicirate s nama ili drugim korisnicima o proizvodima (npr. recenzije proizvoda) i drugim temama telefonom, e-poštom, društvenim medijima, kontakt obrascima ili na drugi način, prikupljamo sadržaj vaše komunikacije. Možete koristiti funkciju "Kupci pitaju kupce i stručnjake za brandove" kako biste postavili svoja pitanja o proizvodima drugim kupcima ili samom brandu. Informacije sadržane u vašem pitanju proslijeđujemo drugim kupcima kako bi mogli odgovoriti na vaše pitanje i time vam pomoći - ali ne i vaši osobni podaci.

 2. Podaci o narudžbi

  Kada naručite od SVB-a ili obavite kupnju na licu mjesta, prikupljamo vaše podatke o kupnji. Podaci o kupnji mogu uključivati sljedeće informacije, ovisno o vrsti prodaje i statusu transakcije:
  Broj kupca, broj narudžbe, pojedinosti o kupljenim proizvodima, pojedinosti o načinu plaćanja, adrese za dostavu i fakturiranje, napomene i komunikacije koje se odnose na kupnje (npr. odricanja, pritužbe ili poruke korisničkoj službi), status dostave i plaćanja, npr. "Završeno" ili "Poslano".

 3. Podaci o korištenju

  Kada pristupite i koristite našu web stranicu, prikupljamo osobne podatke koje vaš preglednik automatski šalje našem poslužitelju. Ove informacije privremeno se pohranjuju u tzv. datoteci dnevnika. Kada koristite našu web stranicu, prikupljamo sljedeće podatke, što je tehnički zahtjev za prikazivanje naše web stranice vama i osiguravanje stabilnosti i sigurnosti:

  • IP adresa računala koje koristite
  • Datum i vrijeme pristupa
  • Ime i URL dohvaćene datoteke
  • Web stranica s koje se pristupa (referrer URL)
  • Preglednik koji se koristi i, ako je primjenjivo, operativni sustav vašeg računala, kao i ime vašeg pružatelja internetskog pristupa.


 4. Podaci o računalu i pristupu (kolačići, IP adrese*, podaci o profiliranju)

  Prilikom korištenja online i mobilnih usluga nužno je generirati i obraditi tehničke podatke kako biste pružili i prikazali funkcije i sadržaj ponuđen na vašem uređaju. Ove informacije zajedno nazivamo "podaci o računalu i pristupu". Podaci o računalu i pristupu generiraju se svaki put kada koristite online i mobilnu uslugu. Ne bitno tko je pružatelj. Podaci o uređaju i pristupu stoga se mogu stvarati, na primjer, kada koristite:

  Web stranice, aplikacije, društvene medijske stranice, e-poštanske biltene, usluge zasnovane na lokaciji.

  SVB prikuplja podatke o računalu i pristupu iz online i mobilnih usluga koje nudi sam SVB, tj. naša online trgovina. SVB također može prikupljati podatke o računalu i pristupu iz online i mobilnih usluga drugih tvrtki koje su društveni mediji ili oglašivački partneri SVB-a ili sudjeluju u istim online oglašivačkim mrežama, poput Googleove oglašivačke mreže.

  Podaci o uređaju i pristupu uključuju sljedeće kategorije:

  • Opće informacije o uređaju: Informacije o vrsti uređaja, verziji operativnog sustava, postavkama konfiguracije (npr. postavke jezika) i informacijama o internetskoj vezi (npr. ime mobilne mreže).
  • Identifikacijski podaci (ID-ovi), poput ID-a sesije, ID-a kolačića, jedinstvenih ID-ova uređaja (npr., Google Advertising ID), ID-ova računa treće strane (ako koristite društvene dodatke ili prijave društvenim mrežama ili plaćate putem PayPala) i drugih popularnih internetskih tehnologija za identifikaciju vašeg web preglednika, uređaja ili određene instalacije aplikacije.
  • Svaki put kada pristupate našim poslužiteljima i bazama podataka, podaci o uređaju i pristupu bilježe se u tzv. datotekama zapisnika poslužitelja. IP adresa koja se nalazi u njima kratko se anonimizira na kraju odgovarajuće sesije čim više nije potrebno za održavanje funkcionalnosti određene web stranice. Podaci o pristupu automatski se šalju svaki put kada se online pristupa web poslužitelju i bazama podataka aplikacija i web preglednika (u sklopu tzv. HTTP zahtjeva). To uključuje standardizirane informacije o traženom sadržaju (kao što su naziv i vrsta datoteke kojoj se pristupa) i druge informacije o pristupu poslužitelja (kao što su količina podataka koja se prenosi i kodovi grešaka), o vašem uređaju (npr. vrsta uređaja, operativni sustav, verzije softvera, ID-ovi uređaja, IP adresa, stranica koja je prethodno posjećena i vrijeme pristupa).


 5. Podaci o plaćanju i podaci o kreditnom rejtingu:

  Podržavamo najčešće metode plaćanja u online trgovini, na primjer, predujam, kreditna kartica, PayPal ili plaćanje računom. Kako bismo obradili vašu uplatu za naručene proizvode i ispunili ugovor o prodaji, potrebni su nam vaši podaci o plaćanju. Podaci o plaćanju uključuju, na primjer, IBAN i BIC, adrese za fakturiranje, PayPal ID i preferirane metode plaćanja.

  Podaci o kreditnom rejtingu sastoje se od naših vlastitih zapisa o vašoj prethodnoj povijesti plaćanja prema SVB-u i onih koje dobivamo od vanjskih agencija za kreditne informacije (npr. Schufa) o vama. Podaci o kreditnom rejtingu pružaju informacije o procijenjenoj financijskoj održivosti i sposobnosti osobe da ispuni svoje obveze. To pomaže tvrtkama da izbjegnu kašnjenja u plaćanju koja nastaju kada kupci ne mogu ispuniti svoje financijske obveze ili to ne mogu učiniti na vrijeme. Uzimanje podataka o kreditu u obzir prilikom odabira metoda plaćanja sprječava SVB da kupcima nudi metode plaćanja i uvjete plaćanja koje oni sami ne mogu zadovoljiti. Podaci o kreditnom rejtingu obično se određuju od strane agencija za kreditne informacije. Te agencije za kreditne informacije zatim izračunavaju vrijednost ocjene iz različitih podataka, koja uzima u obzir postojeće obveze plaćanja i eventualne prethodne kašnjenja u plaćanju. Vrijednosti ocjene statističke su procjene budućeg rizika osobe da neće ispuniti plaćanje i prikazuju se kao numerička vrijednost, u postotcima. Imamo samo ograničen utjecaj na obradu podataka od strane vanjskih agencija za kreditne informacije (npr. ako agencijama za kreditne informacije dostavimo informacije o dugu).

  Imajte na umu da vaši podaci o kreditnoj kartici koje ste unijeli u SVB online trgovini nisu prikupljeni niti obrađeni u računalnim sustavima SVB GmbH. Detalji o kreditnoj kartici ne pohranjuju se na medijima za pohranu SVB GmbH. Obrada plaćanja vrši se isključivo na računalnim sustavima i u tehničkoj i pravnoj odgovornosti naših odgovarajućih pružatelja usluga plaćanja. Za transakcije kreditnih kartica i trenutačne prijenose koristimo sljedeće pružatelje usluga plaćanja:

  EVO Payments International GmbH
  Elsa-Brändström-Straße 10-12,
  50668 Cologne, Germany

  Za plaćanja putem "Paypala" koristimo pružatelja usluga: PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A
  22-24 Boulevard Royal
  L-2449 Luxembourg
  Za plaćanja putem "Amazon pay" koristimo pružatelja usluga:
  Amazon Payments Europe S.C.A.
  Rue Plaetis
  L-2338 Luxemburg

  Koristimo samo pružatelje usluga plaćanja koji su potvrđeni prema PCI DSS* i tako ispunjavaju najstrože zahtjeve za sigurno rukovanje i pohranu podataka o kreditnim karticama.

  *[PCI DSS je kratica za "Payment Card Industry Data Security Standard" i temelji se na sigurnosnim programima Visa AIS (Account Information Security) i MasterCard SDP (Site Data Protection)].

 6. Podaci o lokaciji

  Također prikupljamo podatke o lokaciji izvedene iz IP adrese svoj uređaj (na razinu grada). Anonimna IP adresa u tu svrhu koristi se skraćeno na tri znamenke. Ovaj IP adresa se stoga više ne može koristiti za identifikaciju vašeg interneta priključak ili uređaj. Svaki uređaj spojen na internet mora biti dodijeljen višeznamenkasti, jedinstveni broj. Ovo je zove IP adresa. Ovaj proces (poznat kao geolokalizacija) koristimo mi i većina drugih online trgovina, na primjer za otkrivanje lažnih narudžbi.

 7. Podaci o interesima

  Kada komunicirate s našom web stranicom, mi prikupljamo podatke koji nam govori koji sadržaj, teme, proizvodi, vrste proizvoda ili marke koje vas zanimaju. Na primjer, možemo koristiti podatke o kupnji, sadržaj popisa želja i vašu dob (pod uvjetom da informacije su nam dostupne) i usporedbe s korisnicima sa sličnim karakteristikama kako bi se utvrdilo koji proizvod kategorije koje vas zanimaju. To nam omogućuje da vam pokažemo proizvode koji će vam najvjerojatnije biti relevantni prvi sljedeći put kad tražite.

  U tu svrhu također primamo informacije i statistike od naših vanjskih partnera za oglašavanje o demografiji (kao što je kao što su dob, spol, regija), podaci o uređaju i pristupu kao i interese naših korisnika. Osiguravamo da naše oglašavanje partneri (npr. Google) pružaju samo SVB sa skupnim, šifrirane ili anonimne podatke, tako da ne možemo dodijeliti podataka određenoj osobi, posebno određenom korisniku. Ove nam informacije mogu pomoći da bolje razumijemo naše korisnike, primjerice u kontekstu analiza strukture kupaca i segmentacija korisnika.

 8. Fotografije, ime vašeg plovila i ostale informacije s vašeg Profil skipera

  U svom My SVB računu, pod "Skipper Profile", možete dijelite fotografije i drugi osobni sadržaj s nama ili drugima korisnicima kako bi komunicirali s nama ili drugim korisnicima ili kako bi personalizirati usluge (npr. učitavanjem profilne slike).

 9. Podaci o društvenim mrežama - "Dodaci za društvene mreže"

  Naša web stranica koristi društvene dodatke s društvenih mreža kao što su Youtube, Vimeo, Facebook, Twitter i Pinterest. Pomoću ovih dodataka, možete na primjer dijeliti sadržaj ili preporučiti proizvode. Dodaci na SVB.de su zadani deaktivirani i stoga ne šalju nikakve podatke. Klikom na gumb "aktiviraj društvene medije" možete aktivirati dodaci. Dodaci se naravno mogu ponovno deaktivirati putem jednostavnim klikom na gumb. Ako su ti dodaci aktivirani, vaš preglednik uspostavlja a izravna veza s poslužiteljem dotične društvene mreže mreže čim posjetite stranicu na našoj web stranici. The sadržaj dodatka izravno prenosi društvena mreža mreže u vaš preglednik i potom ugrađen u web mjesto. Jednom kada su dodaci ugrađeni, društvena mreža je obaviješteni kada posjetite stranicu na našoj web stranici. Ako ste prijavljen na društvenu mrežu, isti može dodijeliti svoj posjetite svoj račun. Ako komunicirate s dodacima, za na primjer kliknite na Facebook gumb "Sviđa mi se" ili komentirajte nešto, relevantne informacije se izravno prenose iz vašeg preglednika na društvenu mrežu i tamo pohranjeni.

  Molimo pogledajte izjave o privatnosti dotičnih društvenih mreža i web stranica s obzirom na svrhu i opseg prikupljanje podataka, daljnju obradu i korištenje podataka od strane društvene mreže kao i vaša prava i konfiguraciju opcije kako biste zaštitili svoju privatnost. Poveznice mogu biti nalazi se u nastavku.

  Čak i ako niste prijavljeni na društvene mreže, web stranice s aktivnim dodacima za društvene mreže mogu slati podatke mrežama. Ako dodatak je aktivan, postavljen je kolačić s identifikatorom kad god se pristupi web stranici. Budući da vaš preglednik šalje ovaj kolačić svaki put kada se uspostavi veza s mrežnim poslužiteljem uspostavljena, mreža bi u osnovi mogla stvoriti profil s ovim informacijama, kojim su web stranicama pristupili korisnika tog identifikatora. To bi onda bilo moguće kasnije dodijeliti ovaj identifikator osobi kada ta osoba, za na primjer, prijavljeni na društvenu mrežu. Ako ne želite da društvene mreže prikupljaju vaše podatke putem aktivnih dodataka, možete odabrati funkciju “Blokiraj treće strane Kolačići” u postavkama vašeg preglednika. Kao rezultat toga, preglednik ne šalje kolačiće na poslužitelj za ugrađeni sadržaj drugim pružateljima usluga. Međutim, onemogućavanje ove funkcije može u dodatak dodacima također negativno utječu na druge funkcije.

  Naša web stranica koristi dodatke sa sljedećih društvenih mreža:

  YOUTUBE & VIMEO – za ugradnju proizvoda i informativni video zapisi
  Kako bismo vam pružili koristan proizvod i informativne videozapise na našoj web stranici, koristimo se uslugama YouTube (YouTube LLC, 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, SAD) – zastupa Google (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD) i VIMEO (Vimeo, Inc. 555 West 18th Street, New York, New York 10011) za ugrađivanje videozapisa. Ovi su videozapisi ugrađeni u prošireni način zaštite podataka. Jednostavno posjetite web stranicu s ugrađenim videozapisom ne rezultira pohranjivanjem podataka putem Youtube-a i/ili VIMEO-a. Ako kliknete na video i pogledate Vaša IP adresa se šalje na YouTube i/ili VIMEO i YouTube/Vimeo dobiva obavijest da ste pogledali video. Ako ste prijavljeni na YouTube/Vimeo, ove informacije će također biti pohranjeni na vašem korisničkom računu (to možete spriječiti tako da odjava s YouTubea prije gledanja videozapisa).

  Ne znamo i nemamo nikakav utjecaj na to kako YouTube prikuplja i koristi Vaše podatke. Detaljnije informacije se mogu pronaći u izjavi o privatnosti YouTubea na https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ i izjavu o privatnosti Vimea na https://vimeo.com/privacy. Štoviše, poziva se na naše opće objašnjenje u vezi s korištenjem i deaktivacijom kolačića u ovom Izjava o privatnosti.

  FACEBOOK
  Koristimo dodatke društvene mreže facebook.com koja je kojim upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD ("Facebook"). Link za privatnost izjavu Facebooka možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/policy.php

  Nadalje, koristimo Facebook Conversion Pixel. S vaše dopuštenje, koristimo takozvane "piksele konverzije" od Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD (skraćeno "Facebook"). Pomoću ovog alata ponašanje korisnika s obzirom na našu ponudu može shvatiti nakon što korisnik je kliknuo na oglas na Facebooku. Ovo služi funkciji za mjerenje uspjeha oglasa i njihovu procjenu statističke kao i marketinške svrhe i potencijalno optimizirajte buduće oglase. Podaci koje prikupljamo su uglavnom ne osobno, već radije anonimno – to znači mi ne može dodijeliti ove informacije određenoj osobi. Međutim, Facebook pohranjuje i obrađuje informacije, što se, na temelju našeg saznanja, radi na sljedeći način: U skladu s tim, Facebook može uspostaviti vezu s odgovarajućim korisničkih profila. Facebook također može koristiti ove informacije za vlastite reklamne svrhe, u skladu s privatnošću politika Facebooka (pronađena ovdje https://www.facebook.com/policy). Korištenjem ovih podataka Facebook i njegovi partneri mogu postaviti reklame na i izvan Facebooka i gdje potrebno, kolačići će biti pohranjeni na računalima korisnika za ovu svrhu. Morate se složiti sa sljedećim gore navedenim postupak:

  Izjava o pristanku
  "Slažem se s upotrebom Facebookovih piksela konverzije." Ako ti su mlađi od 13 godina, pitajte svog zakonskog skrbnika dopuštenje.

  Ovu suglasnost mogu opozvati u bilo kojem trenutku s budućim učinkom do deaktiviranje kolačića u postavkama preglednika.

  TWITTER
  Koristimo dodatke društvene mreže Twitter, koja je kojim upravlja Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD ("Twitter"). Veza za Twitter izjavu o privatnosti možete pronaći ovdje:https://twitter.com/de/privacy

  PINTEREST
  Koristimo dodatke društvene mreže Pinterest, koja je upravlja Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, SAD ("Pinterest"). Poveznica za izjavu o privatnosti od Pinterest se može pronaći ovdje: https://policy.pinterest.com/de/privacy-policy

  Ove podatke pohranjujemo i obrađujemo (s iznimkom IP adresa*) u središnjem SVB upravljanju korisnicima sustav SVB GmbH za ispunjavanje i obradu ugovora kao i za vlastite reklamne svrhe. Za finalizirati ugovor i identificirati vas, barem mi potrebno je prezime, ime i vaša adresa. Za kupnju u online trgovini potrebna nam je i vaša adresa e-pošte za slanje potvrdu narudžbe, a za isporuku i vašu dostavu adresu i broj telefona. Bez ove informacije, mi ne može ispuniti odnosni ugovor.

  *IP adresa se koristi samo ako je potrebna za čuvanje legitimnih interesa odgovornih strana ili treća strana, sve dok interesi ili osnovni prava i sloboda pogođene osobe koja zahtijeva zaštita osobnih podataka ne nadmašuju ove (npr. za pokretanje pravnih zahtjeva i za pojašnjenje zločini).

Za što SVB koristi moje podatke i na kojoj pravnoj osnovi?

SVB obrađuje vaše podatke u skladu sa svim primjenjivim zakonima o zaštiti podataka. U čineći to, prirodno poštujemo zahtjeve zakona o zaštiti podataka za obrada osobnih podataka. Stoga Vaše podatke obrađujemo samo u svrhu objašnjeno u ovoj izjavi o zaštiti podataka ili kako je navedeno kada podaci je prikupljeno. To su prvenstveno za obradu kupnje i pružanje, personalizacija i daljnji razvoj kao i sigurnost naših usluge. U ovom poglavlju također pružamo informacije o pravnoj osnovi na kojoj obrađujemo podataka za pojedinačne svrhe. Ovisno o pravnoj osnovi na kojoj obrađujemo vaše podataka, možete imati pravo na posebna prava zaštite podataka uz vaša postojeća prava na zaštitu podataka kao što je pravo na informacije. Na primjer, u u nekim slučajevima imate pravo prigovora na obradu vaših podataka.
 1. Kako bismo obradili vašu uplatu za naručenu robu i ispuniti kupoprodajni ugovor.

  Ime, spol, adresa, datum rođenja, e-mail adresa i telefonski broj:

  • Da bismo mogli sklopiti učinkovit ugovor o prodaji s vama.
  • Da bismo vašu narudžbu dostavili vama: koristimo vaše osobne podatke kako bismo isporučili vaše kupnje na određenu adresu dostave. Ovo je bitan dio vaše narudžbe kod nas i potrebno je izvršenje našeg ugovora s vama.
  • Kako bismo vam mogli poslati primjerak našeg SVB kataloga poštom nakon vašeg određenog upita.
  • Kako bismo mogli obraditi povrate i jamstvene zahtjeve.
  • Osiguravanje, personalizacija i prilagodba naše usluge prema vašim potrebama.
  • Za osiguravanje opće sigurnosti, operativnosti i stabilnosti naših usluga, uključujući zaštitu od napada.
  • Slanje ugovornog sažetka u obliku pregleda narudžbe i drugu potvrdu o narudžbi putem e-pošte. Ovaj ugovor bit će pohranjen u našim evidencijama.
  • Slanje praćenja otpreme putem e-pošte, tako da uvijek imate informacije o statusu svoje narudžbe i znate gdje se nalazi u svakom trenutku. Potvrđivanjem izjave o zaštiti podataka u našoj internetskoj trgovini ili davanjem svoje e-adrese telefonom, pristajete na proslijeđivanje svoje e-adrese usluzi dostave radi praćenja otpreme. Vašu e-adresu koristit će pružatelji poštanskih usluga kako bi vam omogućili praćenje vaše narudžbe i obavijestili vas o položaju vaše naručene robe i točnom vremenu dostave.
  • Slanje ponuda putem e-pošte ili faksa koje ste zatražili od nas.
  • Osiguravanje vijesti, obavijesti, biltena i drugih izravnih komunikacija, u mjeri u kojoj je to sastavni dio naših ugovornih usluga ili usluga koje ste zatražili.
  • Ne-promotivna komunikacija s vama u vezi s tehničkim, sigurnosnim i ugovornim pitanjima (npr. upozorenja o prijevarama, blokiranje računa ili izmjene ugovora).
  • Za slanje godišnjeg poziva za prikupljanje sredstava.


  Pravne osnove:
  Kada je svrha izvršenje dogovorenog ugovora vas ili pružanje usluge koju ste zatražili, pravni temelj je članak 6. stavak 1. točka b DSGVO. Inače, pravna osnova je članak 6. stavak 1. točka (f) DSGVO-a, pri čemu su naši pravni interesi u gore navedenom svrhe.

 2. Za personalizaciju vašeg iskustva kupnje

  Obrađujemo vaše podatke kako bismo pružili korisne i praktične usluge koje najbolje odgovaraju vašim potrebama i interesima. S obzirom da SVB Shop nudi tisuće proizvoda i stotine brandova, bitno je da prezentiramo naš sadržaj i ponude na način koji zadovoljava vaše potrebe kako biste pronašli proizvode koji vas stvarno zanimaju. To zahtijeva korisničku procjenu relevantnosti proizvoda i sadržaja.

  Za personalizaciju kupovine na SVB Shopu koristimo podatke o računalu i pristupu koje prikupljamo u svrhu analize korisnika. Također koristimo podatke o uređaju i pristupu koje dobivamo od partnerskih oglašivača kada posjetite SVB Shop. Ako ste prijavljeni na svoj korisnički račun tijekom posjeta SVB Shopu, također koristimo podatke o profilu, podatke o interesima i podatke o kupnji za personalizaciju kupovine. Ovaj oblik personalizacije kupovine nazivamo optimizacijom na licu mjesta. Samo s takvom personalizacijom kupovine možemo vam prikazati odgovarajuće rezultate pretrage, prijedloge proizvoda, preporuke stila i druge sadržaje koji odgovaraju vašim stvarnim interesima. Bez takve personalizacije kupovine, koju danas mnoge internetske trgovine izvode standardno, pretraživanje proizvoda relevantnih za vas bilo bi manje korisno, zamorno i ne biste imali toliko koristi od naše ponude. Naravno, i dalje možete pristupiti svim sadržajima bez obzira na personalizaciju kupovine. Međutim, s personalizacijom kupovine, prikazat će vam se sadržaj koji vam je relevantniji ranije.

  Naši kupci također mogu zatražiti prilagodbu proizvoda slanjem datoteka slika putem funkcije za prijenos na našoj web stranici. Poslani motiv slike koristi se kao predložak za personalizaciju odabranog proizvoda.
  Jedna ili više datoteka slika može se izravno prenijeti iz memorije krajnjeg uređaja putem automatskog, šifriranog prijenosa podataka koristeći obrazac za prijenos na web stranici. Tada prikupljamo, pohranjujemo i koristimo isključivo podatke dostavljene u obradi vašeg pojedinačnog proizvoda sukladno odgovarajućem opisu usluge na našoj web stranici. Podaci se ne dijele s trećim stranama. Ako priložene datoteke podataka ili digitalni motivi sadrže osobne podatke (posebice slike prepoznatljivih osoba), svi gore navedeni postupci obrade izvode se isključivo u svrhu ispunjenja vaše internetske narudžbe.
  Također možete učitati slike proizvoda putem našeg alata za ocjenjivanje.
  Slanjem sadržaja poput slika i fotografija na našu web stranicu, dodjeljujete nam neekskluzivnu, svjetsku, besplatnu, neopozivu, sublicenciranu i trajnu licencu za korištenje, prikaz, uređivanje, modificiranje, reprodukciju, distribuciju i pohranu takvog sadržaja i stvaranje izvedenih djela iz njega. Suglasni ste da nećete ostvarivati nikakva moralna ili prava privatnosti protiv nas zbog korištenja vašeg sadržaja. Prikupljamo, obrađujemo i koristimo osobne podatke klijenta samo u mjeri potrebnoj za izvršavanje ponuđene usluge.

  Pravne osnove:
  Pravna osnova za obradu vaših podataka za personalizaciju kupovine u okviru personaliziranih usluga članak 6. stavak 1. točka b DSGVO. Pravna osnova za obradu vaših podataka u kontekstu optimizacije na licu mjesta članak 6. stavak 1. točka f DSGVO, pri čemu naši legitimni interesi leže u gore navedenim svrhama.

 3. Prevención de fraude y evaluación crediticia

  Prevención de fraude

  Con el fin de contrarrestar el riesgo de violaciones de seguridad de datos, los datos de los usuarios de nuestros servicios se transmiten de forma cifrada. Esto se aplica tanto al pedido como al registro a través de la cuenta de cliente. Utilizamos el cifrado SSL (Secure Socket Layer) con este propósito. Como resultado del cifrado, los datos no pueden ser visualizados por terceros. Para protegernos aún más contra ataques externos, utilizamos tecnologías de seguridad especiales que monitorean continuamente nuestros sistemas y detectan y muestran inmediatamente cualquier anomalía. Además, protegemos nuestros sistemas contra pérdidas, destrucción, acceso no autorizado, alteración o distribución de datos del cliente por personas no autorizadas a través de medidas técnicas y organizativas. De esta manera, buscamos mantener el riesgo de acceso no autorizado lo más bajo posible, ya que la protección de sus datos es nuestra principal prioridad. Sin embargo, al igual que con otras empresas, no podemos garantizar una protección total.

  Información que comparte con nosotros al configurar un perfil de patrón SVB (apodo, nombre, información del barco, fotos, experiencia en navegación, entrenamiento, especialidad)

  Tiene la oportunidad de crear un perfil de patrón en nuestro sitio web. Puede decidir si desea que su perfil sea visible públicamente o no (Mi SVB > Mi perfil de patrón SVB). Por ejemplo, puede mostrar a otros usuarios qué barco posee y cuánta experiencia tiene en navegación en un perfil público. También puede compartir fotos aquí. El propósito principal del perfil de usuario es conectar a los entusiastas de la navegación entre sí para poder responder y hacer preguntas sobre productos. Otros clientes pueden ver qué preguntas ha respondido en su perfil. Utilizamos esta información para mejorar su experiencia de compra y brindarle recomendaciones personalizadas de productos. Por favor, tenga en cuenta que usted es responsable de la información que proporciona en nuestro sitio web y comparte con otros. Piense detenidamente en lo que hace público, especialmente si se trata de información confidencial. Puede desactivar su perfil público en cualquier momento.

  Verificación de crédito

  Podríamos verificar su crédito para permitir la entrega inmediata de productos pedidos antes del pago. El resultado de la verificación de crédito automatizada puede dar como resultado la incapacidad de elegir ciertos tipos de pago (por ejemplo, compra a cuenta). Transmitimos su nombre, dirección y su fecha de nacimiento al proveedor de servicios a continuación, quien nos proporcionará información relevante para el crédito con respecto a su historial de pagos y una evaluación del riesgo de impago basada en métodos matemático-estadísticos que utilizan datos de dirección (scoring), así como datos para la verificación de su dirección (verificación de entregabilidad postal):

  SCHUFA
  65203 Wiesbaden
  y/o
  CEG Creditreform Consumer GmbH
  Hellersbergstr.11
  41460 Neuss

  Bases legales:
  La base legal para la evaluación crediticia descrita anteriormente es el Artículo 6(1)(b) del DSGVO, ya que es necesaria para la implementación de medidas precontractuales necesarias. Además, este procesamiento de sus datos se basa en el Artículo 6, párrafo 1, letra f del DSGVO, en función de nuestro interés legítimo y el de otros usuarios en evitar incumplimientos de pago, detectar y prevenir fraudes e investigar delitos penales.

 4. Slanje e-pošte za reklamne svrhe s detaljima o novim proizvodima u SVB-u i uslugama, ako se složite s time - temelji se na zasebnom sporazumu, metodi dvostrukog pristanka. Koristimo usluge tvrtke SendGrid (SendGrid Inc. 1801 California, Street, Suite 500, Denver, Colorado 80202, SAD) za slanje newslettera i informativnih e-pošta.

  U SVB GmbH koristimo vaše informacije isključivo u svrhu vlastitog oglašavanja. Želimo vas obavještavati o novim proizvodima, našim uslugama te zanimljivim događanjima. Stoga vaše informacije koristimo i za preporuku određenih proizvoda, usluga i događanja izvan vaših kupovina koji bi vam mogli biti zanimljivi. Evaluacija povijesti kupovine i slanje relevantnih oglasa putem pošte ili e-pošte postojećim kupcima odvija se uz poštovanje vaših legitimnih prava i samo za proizvode i usluge SVB GmbH. Kontaktiranje putem e-pošte vrši se samo uz vašu dozvolu, koju možete opozvati u bilo kojem trenutku:

  E-pošta: privacy@svb.de / Tel.: 0421-57290550

  Napomena: Dodatne informacije o vašim pravima nalaze se u odjeljku "Vaša prava kao zahvaćene osobe".

 5. Vaša košarica / SVB lista želja i oglasi za proizvode koji bi vas mogli zanimati putem kolačića.

  Kako bismo olakšali korištenje naše web stranice i personalizirali vaše iskustvo kupovine, koristimo "kolačiće". Kolačići su mali tekstualni datoteke koje vaš preglednik može pohraniti na tvrdi disk vašeg računala i korisni su prilikom korištenja naše web stranice. Koristimo kolačiće kako bismo bolje razumjeli kako se koristi naša web stranica i omogućili lakše kretanje. Osim toga, kolačići nam omogućuju prepoznavanje jeste li prethodno posjetili našu web stranicu ili ste novi posjetitelj. Kolačići koje koristimo ne pohranjuju vaše osobne informacije. Ako ne želite primati kolačiće, možete promijeniti postavke svog web preglednika sukladno.

  Kolačići koje koriste naše web stranice mogu potjecati od SVB-a ili partnerskih oglašivača. Ako želite prihvatiti samo SVB-ove kolačiće, a ne kolačiće naših oglašivača, možete postaviti svoj preglednik da to omogući (npr. "Blokirajte kolačiće trećih strana"). Općenito, funkcija Pomoć u izborniku trake vašeg web preglednika reći će vam kako blokirati nove kolačiće i kako isključiti kolačiće koje već imate. Preporučujemo da se potpuno odjavite s zajedničkih računala koja su postavljena za prihvaćanje kolačića i fleš kolačića nakon što završite s korištenjem naših web stranica.

  Koristimo tri kategorije kolačića za naše usluge:

  Neophodni kolačići: Ovi kolačići potrebni su za optimalnu navigaciju i rad web stranice. Na primjer, ovi kolačići koriste se funkcijom košarice za kupnju kako bi se robe zadržale u vašoj košarici dok nastavljate kupovati. Neophodni kolačići koriste se i za spremanje određenih unosa i postavki koje ste napravili kako ih ne biste morali ponavljati svaki put i kako biste prilagodili sadržaj SVB-a vašim individualnim interesima. Web stranica se ne može koristiti bez kolačića, ili samo u ograničenom opsegu.

  Kolačići za statistiku: Ovi kolačići bilježe podatke o uređaju i pristupu kako bi analizirali upotrebu naših web stranica, poput područja web stranice koje se koriste i načina na koji se koriste (takozvano ponašanje surfanja), brzine učitavanja sadržaja i postojanja grešaka. Ovi kolačići sadrže samo anonimne ili pseudonimne informacije i koriste se isključivo za poboljšanje naše web stranice, kao i za saznavanje interesa naših korisnika i mjerenje učinkovitosti naše reklame. Kolačiće za statistiku moguće je blokirati bez utjecaja na navigaciju i rad web stranice.

  Kolačići za marketing ("kolačići praćenja"): Ovi kolačići sadrže identifikatore i prikupljaju informacije o uređaju i pristupu kako bi personalizirali oglase naše web stranice prema vašim individualnim interesima. Naši partnerski oglašivači koji rade mrežama za online oglašavanje također prikupljaju podatke o uređaju i pristupu na našim web stranicama. To nam omogućuje prikazivanje personaliziranih oglasa koji odgovaraju vašim interesima (ponovno ciljanje) na drugim web stranicama i u aplikacijama drugih dobavljača. Kolačiće za marketing moguće je blokirati bez utjecaja na navigaciju i rad web stranice. Međutim, u tom slučaju personalizacija kupovine možda neće biti moguća.

 6. Google Remarketing

  Dok surfate webom, oglasi SVB-a prikazuju se putem Google remarketinga kako bi vam prikazali naše nove i poznate proizvode.

  Koristimo tehnologiju remarketinga tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD; "Google"). Nakon što posjetite naše web stranice i online usluge te pokažete interes za naše proizvode, ova tehnologija može generirati ciljane oglase dok surfate web stranicama partnera Googlea. Prikaz tih oglasa također se odvija putem kolačića. To su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na tvrdi disk korisnikovog računala. Pomoću tih tekstualnih datoteka analizira se ponašanje korisnika prilikom posjeta web stranici, a te informacije koriste se za ciljanje preporuka proizvoda i oglasa temeljenih na interesima.

  Ako želite odustati od primanja oglasa temeljenih na interesima, možete onemogućiti upotrebu kolačića putem Googlea u te svrhe posjetom web stranici https://www.google.de/settings/ads/onweb.

 7. Google Analytics

  Za stalno poboljšanje naše web stranice i vašeg iskustva kupovine.

  Naša web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize tvrtke Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD; "Google"). Ove usluge koriste se na temelju članka 6., stavka 1., točka f. GDPR-a. Google Analytics koristi kolačiće, koji su tekstualne datoteke smještene na vaše računalo, kako bi pomogli analizirati kako posjetitelji koriste web stranicu. Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju web stranice, poput vrste/versiona preglednika, operativnog sustava, URL-a prethodno posjećene web stranice, naziva računala (IP adresa) i vremena zahtjeva poslužitelja, prenose se i pohranjuju od strane Googlea na poslužiteljima u Sjedinjenim Američkim Državama. Google neće povezivati vašu IP adresu s drugim podacima koje posjeduje.

  Želimo napomenuti da ova web stranica koristi Google Analytics s kôdom "anonymizeIP". To rezultira maskiranjem vaše IP adrese, osiguravajući prikupljanje svih podataka anonimno. U rijetkim slučajevima, puna IP adresa prenosi se na Google poslužitelj u SAD-u, gdje se skraćuje.

  Google će koristiti ove informacije u svrhu evaluacije vašeg korištenja web stranice, sastavljanja izvješća o aktivnosti web stranice za operatere web stranica i pružanja drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranice i korištenje interneta. Možete odbiti upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih postavki u svom pregledniku; međutim, imajte na umu da ako to učinite, možda nećete moći koristiti sve funkcije ove web stranice.

  Također možete spriječiti prikupljanje podataka o vašem korištenju web stranice (uključujući vašu IP adresu) koje je generirao kolačić putem Googlea i njihovu obradu preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik s ove poveznice: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de. Kao alternativu dodatku za preglednik, posebno za preglednike na mobilnim uređajima, možete spriječiti Google Analytics da prikuplja podatke klikom na ovu poveznicu. Tada se postavlja kolačić za odustajanje koji sprječava buduće prikupljanje vaših informacija prilikom posjeta ovoj web stranici. Kolačić za odustajanje radi samo s određenim preglednikom, samo s našom web stranicom i pohranjuje se na vašem uređaju. Ako izbrišete kolačiće u tom pregledniku, morate ponovno postaviti kolačić za odustajanje.

  [Napomena: Više informacija o ugradnji kolačića za odustajanje možete pronaći ovdje: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gajs/?hl=de#disable].

  Također koristimo Google Analytics za evaluaciju podataka iz kolačića i AdWords za statističke svrhe. Ako želite spriječiti ovo, možete ga onemogućiti putem postavki oglasa (https://adssettings.google.com/authenticated).

  Dodatne informacije o privatnosti u vezi s Google Analyticsom mogu se pronaći u odjeljku za podršku Google Analyticsa (https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de).

 8. Matomo

  Koristimo Matomo za kontinuirano poboljšanje jednostavnost naše web stranice i kako bismo osigurali da mi u mogućnosti su pružiti najbolje korisničko iskustvo naše mušterije.

  Ova web stranica koristi Matomo (InnoCraft, 7 Waterloo Quay PO625, 6140, u Wellingtonu, Novi Zeland). Korištenje se provodi na temelju suglasnosti u sukladno čl. 6 (1) okvira GDPR, in posebno slova a), b) i f), opće načela u čl. 5 (1) GDPR-a, kao i posebne zahtjeve kako je navedeno u čl. 25 (2) iz GDPR. Matomo pohranjuje podatke u Europi i koristi ih takozvani "kolačići", tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašem krajnjeg uređaja i omogućiti nam analizu korištenja našeg web-mjestu i stalnim posjetima.

  Podaci koje generira kolačić o vašim korištenje web stranice kao što su: anonimizirano ime hosta računalo koje pristupa (maskirana IP adresa, zadnja 2 bajta su uklonjena), datum i vrijeme zahtjeva, izborni korisnički ID, naslov stranice kojoj se pristupa (stranica naslov), URL stranice kojoj se pristupa (URL stranice), str pristupiti prije trenutne stranice (URL preporuke), korištena razlučivost zaslona, vremenska zona lokalnog korisnika, datoteke kliknute i preuzete (download), poveznice kliknuti na vanjske domene (outlink), brzine stranice (vrijeme potrebno web poslužitelju za generiranje stranice, a zatim ih preuzima korisnik), pseudoanonimizirana lokacija korisnika: Država, regija, grad, približna zemljopisna širina i dužina (niska točnost geolokacije), glavni jezik preglednika korišteno (zaglavlje Accept-Language), korisnički agent od korišteni preglednik (zaglavlje User-Agent) i su prenosi i pohranjuje na Matomo poslužitelj unutar Europe u Njemačkoj i Irskoj.

  Osim toga, ova web stranica koristi Matomo funkcije Toplinska karta i snimanje sesije. Matomo Heatmap pruža informacije o aktivnostima pomicanja, miš pokreti i klik brojevi. Matomo Sesija Snimanje dokumenata korisnika pojedinačno. SVB zatim može ponovno reproducirati snimljenu sesiju i tako procijeniti korištenje web stranice. Nema unesenih podataka u obrasce snimljeni i uneseni podaci nisu vidljivi niti u jednom trenutku.

 9. Društvene mreže – Društveni dodaci

  Naša web stranica koristi društvene dodatke s društvenih mreža kao što su Youtube, Vimeo, Facebook, Twitter i Pinterest. Pomoću ovih dodataka, možete na primjer dijeliti sadržaj ili preporučiti proizvode. Dodaci na SVB.de su zadani deaktivirani i stoga ne šalju nikakve podatke. Klikom na gumb "aktiviraj društvene medije" možete aktivirati dodaci. Dodaci se naravno mogu ponovno deaktivirati putem jednostavnim klikom na gumb.

  Ako su ti dodaci aktivirani, vaš preglednik uspostavlja a izravna veza s poslužiteljem dotične društvene mreže mreže čim posjetite stranicu na našoj web stranici. The sadržaj dodatka izravno prenosi društvena mreža mreže u vaš preglednik i potom ugrađen u web mjesto. Jednom kada su dodaci ugrađeni, društvena mreža je obaviješteni kada posjetite stranicu na našoj web stranici. Ako ste prijavljen na društvenu mrežu, isti može dodijeliti svoj posjetite svoj račun. Ako komunicirate s dodacima, za na primjer kliknite na Facebook gumb "Sviđa mi se" ili komentirajte nešto, relevantne informacije se izravno prenose iz vašeg preglednika na društvenu mrežu i tamo pohranjeni.

  Molimo pogledajte izjave o privatnosti dotičnih društvenih mreža i web stranica s obzirom na svrhu i opseg prikupljanje podataka, daljnju obradu i korištenje podataka od strane društvene mreže kao i vaša prava i konfiguraciju opcije kako biste zaštitili svoju privatnost. Poveznice mogu biti nalazi se u nastavku.

  Čak i ako niste prijavljeni na društvene mreže, web stranice s aktivnim dodacima za društvene mreže mogu slati podatke mrežama. Ako dodatak je aktivan, postavljen je kolačić s identifikatorom kad god se pristupi web stranici. Budući da vaš preglednik šalje ovaj kolačić svaki put kada se uspostavi veza s mrežnim poslužiteljem uspostavljena, mreža bi u osnovi mogla stvoriti profil s ovim informacijama, kojim su web stranicama pristupili korisnika tog identifikatora. To bi onda bilo moguće kasnije dodijeliti ovaj identifikator osobi kada ta osoba, za na primjer, prijavljeni na društvenu mrežu. Ako ne želite da društvene mreže prikupljaju vaše podatke putem aktivnih dodataka, možete odabrati funkciju “Blokiraj treće strane Kolačići” u postavkama vašeg preglednika. Kao rezultat toga, preglednik ne šalje kolačiće na poslužitelj za ugrađeni sadržaj drugim pružateljima usluga. Međutim, onemogućavanje ove funkcije može u dodatak dodacima također negativno utječu na druge funkcije.

  Naša web stranica koristi dodatke sa sljedećih društvenih mreža:

  YOUTUBE & VIMEO – za ugradnju proizvoda i informativni video zapisi

  Kako bismo vam pružili koristan proizvod i informativne videozapise na našoj web stranici, koristimo se uslugama YouTube (YouTube LLC, 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, SAD) – zastupa Google (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD) i VIMEO (Vimeo, Inc. 555 West 18th Street, New York, New York 10011) za ugrađivanje videozapisa. Ovi su videozapisi ugrađeni u prošireni način zaštite podataka. Jednostavno posjetite web stranicu s ugrađenim videozapisom ne rezultira pohranjivanjem podataka putem Youtube-a i/ili VIMEO-a. Ako kliknete na video i pogledate Vaša IP adresa se šalje na YouTube i/ili VIMEO i YouTube/Vimeo dobiva obavijest da ste pogledali video. Ako ste prijavljeni na YouTube/Vimeo, ove informacije će također biti pohranjeni na vašem korisničkom računu (to možete spriječiti tako da odjava s YouTubea prije gledanja videozapisa).

  Ne znamo i nemamo nikakav utjecaj na to kako YouTube prikuplja i koristi Vaše podatke. Detaljnije informacije se mogu pronaći u izjavi o privatnosti YouTubea na www.google.de/intl/de/policies/privacy/ i privatnost izjava Vimea na https://vimeo.com/privacy. Štoviše, poziva se na naše opće objašnjenje u vezi s korištenje i deaktiviranje kolačića u ovoj privatnosti izjava.

  FACEBOOK

  Koristimo dodatke društvene mreže facebook.com koja je kojim upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD ("Facebook"). Link za privatnost izjavu Facebooka možete pronaći ovdje: https://www.facebook.com/policy.php

  Nadalje, koristimo Facebook Conversion Pixel. S vaše dopuštenje, koristimo takozvane "piksele konverzije" od Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD (skraćeno "Facebook"). Pomoću ovog alata ponašanje korisnika s obzirom na našu ponudu može shvatiti nakon što korisnik je kliknuo na oglas na Facebooku. Ovo služi funkciji za mjerenje uspjeha oglasa i njihovu procjenu statističke kao i marketinške svrhe i potencijalno optimizirajte buduće oglase. Podaci koje prikupljamo su uglavnom ne osobno, već radije anonimno – to znači mi ne može dodijeliti ove informacije određenoj osobi. Međutim, Facebook pohranjuje i obrađuje informacije, što se, na temelju našeg saznanja, radi na sljedeći način: U skladu s tim, Facebook može uspostaviti vezu s odgovarajućim korisničkih profila. Facebook također može koristiti ove informacije za vlastite reklamne svrhe, u skladu s privatnošću politika Facebooka (pronađena ovdje https://www.facebook.com/policy.php). Korištenjem ovih podataka, Facebook i njegovi partneri mogu postavljati oglase na i izvan Facebooka i, gdje je potrebno, kolačići će biti pohranjeni na računalima korisnika u tu svrhu. Trebaš pristati na sljedeći postupak:

  Izjava o pristanku

  "Slažem se s upotrebom Facebookovih piksela konverzije." Ako ti su mlađi od 13 godina, pitajte svog zakonskog skrbnika dopuštenje.

  Ovu suglasnost mogu opozvati u bilo kojem trenutku s budućim učinkom do deaktiviranje kolačića u postavkama preglednika.

  TWITTER

  Koristimo dodatke društvene mreže Twitter, koja je kojim upravlja Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD ("Twitter"). Veza za Twitter izjavu o privatnosti možete pronaći ovdje: https://twitter.com/de/privacy

  PINTEREST

  Koristimo dodatke društvene mreže Pinterest, koja je upravlja Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, SAD ("Pinterest"). Poveznica za izjavu o privatnosti od Pinterest možete pronaći ovdje: https://policy.pinterest.com/de/privacy-policy

 10. OTRS
  Koristimo sustav e-mail ulaznica OTRS AG, Zimmersmühlenweg 11, 61440 Oberursel, Njemačka ("OTRS") za obradu korisnika zahtjevi. Ako nas korisnici naše web stranice kontaktiraju putem e-pošte, to se pohranjuje i upravlja u sustavu ulaznica kako bi se omogućila kronološka obrada i poboljšala iskustvo usluge. Korisnici mogu vidjeti trenutni status obrade svojih zatražite u svakom trenutku putem pojedinačno dodijeljenog broja karte. Osobni podaci koji je naveden kao dio zahtjeva, u svakom slučaju ime, ime i e-mail adresa, prikuplja se, prenosi na OTRS, tamo se pohranjuje i pristupa mu se isključivo u svrhu organizacije i obrade zahtjeva.

  Imamo ugovor ugovor s OTRS-om za obradu naloga, kojim se OTRS obvezujemo na zaštitu podatke naših kupaca i ne prosljeđivati ih trećim osobama. Vaši podaci će biti izbrisano nakon konačne obrade vašeg zahtjeva. Ovo je slučaj ako se može zaključiti iz okolnosti da je predmetna stvar konačno razjašnjena i pod uvjetom da ne postoje suprotne zakonske obveze zadržavanja.

  Dodatne informacije o OTRS zaštiti podataka možete pronaći na https://otrs.com/gdpr/.

 11. Za sprječavanje i otkrivanje prijevara. Prihvaćanjem izjavu o privatnosti u našoj internetskoj trgovini ili tako da nam date sa svojom adresom e-pošte putem telefona, pristajete na prikupljanje, obrada i korištenje vaših osobnih podataka, kako je navedeno u nastavku, kako bismo otkrili i spriječili prijevaru putem praćenja profila. Prijevara utječe na sve i unutar kako bismo to spriječili, pokušavamo to otkriti i ispraviti. Kako bismo to učinili, prikupljamo i pohranjujemo podatke kada vi posjetite našu online trgovinu. Sljedeći podaci su prikupljeno:

  Vaši podaci za finalizaciju ugovora (kupljeni predmet, ime, faktura i adresa za dostavu, e-mail adresa, vrsta način plaćanja i dostave) i profil vašeg uređaja (tj. pojedinosti o hardveru i softveru vašeg uređaja) pomoću sljedeće kategorije podataka: informacije koje prikupljamo, npr kao postavka jezika vašeg preglednika ili operativnog sustav vašeg uređaja.

  Podaci o vašem računalu prikupljeni putem https protokol, na primjer pohranjene kolačiće na vašem uređaju. Na taj način možemo prepoznati vaše uređaje tijekom kasnijih posjeta naše online trgovine. Automatski provjeravamo je li nešto ukazuje na potencijalnu zlouporabu naše online trgovine.

  U slučaju sumnje na zlouporabu, naš zaposlenik internetska trgovina pregledava sumnju i pozadinu dokaz. Ako je ugovor odbijen, bit ćete obaviješteni; i na zahtjev, primarni razlozi za ovu odluku mogu biti razotkriveno. Vaš pristanak posebno obuhvaća eventualno da ste prepoznati kada posjetite naš ponovno online trgovina sa svrhom automatskog procjenjujući ukazuje li nešto na zlouporabu našeg interneta dućan. Podatke o vašem online profilu koristi samo SVB u svrhu otkrivanja i sprječavanja zlouporabe (prijevara prevencija).

  Vaš pristanak može se opozvati s budućim učinkom u bilo kojem trenutku.

  Email: privacy@svb.de / Ph.: 0421-57290550

  Ove informacije su neophodne iz sigurnosnih razloga. Unaprijediti korištenje naše online trgovine nažalost nije moguće jednom opozvali ste svoj pristanak.

Primatelj osobnih podataka

SVB ne prodaje vaše podatke trećim stranama – bilo da je ovo informacije osobne ili druge prirode. Možete biti sigurni ovaj.
Unatoč tome, moramo dostaviti vaše podatke u okviru našeg statuta dopuštenje sljedećim vrstama tvrtki kako bismo vam pružili važne usluge i ispunjavanje našeg kupoprodajnog ugovora:

 • tvrtke koje su odgovorne za sigurnu dostavu vaših kupnje i kataloške narudžbe, kao što su paketne usluge i prijevoznici, špediteri, dijalog marketing stručnjaci / usluge pisarnice
 • pružatelji usluga plaćanja koji obrađuju plaćanja i potencijalne povrate novca za vašu narudžbur
 • Pružatelji IT usluga za održavanje i softversku podršku našim IT sustavima
 • kreditno izvješćivanje / pružatelji usluga za kreditne procjene, agencije za naplatu, tijela za provođenje zakona i institucije za kreditnu procjenu i sprječavanje prijevara
 • pažljivo odlaganje vaših podataka nakon određenog, zakonsko vremensko razdoblje: mediji za pohranu datoteka i podataka tvrtke za uništavanje

Podatke koji su proslijeđeni na ovaj način smiju koristiti samo primatelja da izvrši svoj zadatak. Svaka druga upotreba informacije nisu dopuštene.

Trajanje pohrane podataka

Vaše podatke pohranjujemo sve dok služe određenoj svrsi: sve dok imate računa kod nas ili sve dok su nam potrebni vaši podaci za pružanje usluga vi ili (ako ste u kontaktu s našom korisničkom podrškom) samo dok potrebno je izvješćivanje vezano uz podršku.

U slučaju da je potrebno ili potrebno za ispunjenje zakonskih (npr. čuvanje telekomunikacijskih podataka), fiskalni i službeni propisi, rješavanje sporova, sprječavanje prijevare i zlouporabe, možemo pohraniti neke od njih svoje podatke, čak i nakon što ste zatvorili svoj račun ili rekli račun više nije potreban za pružanje usluga vama.

Trajanje pohranjivanja određenih informacija koje se koriste za finaliziranje kupoprodajnih ugovora i za koje postoji fiskalno razdoblje zadržavanja propisano (primici) je najmanje 10 godina. Za to vrijeme koristite informacija je ograničeno. Razdoblje čuvanja počinje s kraja kalendarske godine tijekom koje je ponuda dostavljena ili ugovor je ispunjen.

Vaša prava / Vaše pravo kao zahvaćene osobe

PDF putem e-pošte ili faksa

Imate sljedeća prava u vezi s vašim podacima kod SVB:

Prigovor na marketing
Imate pravo u bilo kojem trenutku prigovoriti obradi vaših osobnih podataka u svrhu marketinga bez dodatnih troškova osim troškova prijenosa prema osnovnim tarifama. U tu svrhu dostupni su vam sljedeći kontakti.

Opoziv suglasnosti
Vašu suglasnost za obradu osobnih podataka možete opozvati u bilo kojem trenutku s učinkom u budućnosti. Napomena: Moguće je da ćete morati ponovno unijeti svoje podatke prije nego što izvršite novu narudžbu.

Imate sljedeća prava u vezi s vašim osobnim podacima:

 • Pravo na informacije
 • Pravo na ispravak. Možete dohvatiti, provjeriti i promijeniti svoje osobne podatke prijavom na "Moj SVB račun". Promijenite svoje osobne podatke čim prije ako su se promijenili ili su netočni.
 • Brisanje i ograničavanje obrade
 • Prigovor na uporabu
 • Prijenos podataka
 • Pravo podnošenja prigovora nadzornim tijelima

Pravo na prigovor
Imate pravo u bilo kojem trenutku prigovoriti obradi svojih osobnih podataka. U slučaju prigovora, nećemo više obrađivati vaše osobne podatke, osim ako možemo dokazati uvjerljive i zakonite razloge za obradu koji nadmašuju vaše interese, prava i slobode. Također, ako je obrada potrebna radi uspostave, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva. To uključuje i izradu profila na temelju tih odredbi. Vaše zakonsko pravo na informacije, ispravak ili brisanje osobnih podataka ostaje nepromijenjeno. Molimo vas da nas kontaktirate na niže navedeni telefonski broj ili e-adresu ako želite pregledati svoje osobne podatke i dobiti više informacija o mogućim troškovima u skladu s primjenjivim zakonima. Ako ostvarujete svoje zakonsko pravo na informacije, ispravak ili brisanje svojih osobnih podataka, možemo, pod određenim okolnostima i u skladu s primjenjivim zakonima, odbiti pružiti informacije, ispraviti ili izbrisati vaše osobne podatke.

Za ostvarivanje svojih prava, molimo kontaktirajte našeg službenika za zaštitu podataka:

E-adresa: privacy@svb.de / Tel.: +49 421 57 29 0 550

Vaše zahtjeve ćemo odmah obraditi sukladno zakonskim zahtjevima, bez dodatnih troškova. Osim toga, obavijestit ćemo vas o poduzetim radnjama.

Pravna pitanja i potraživanja

Za rješavanje potraživanja (šteta u transportu) i u svim pravnim stvarima, SVB GmbH zadržava pravo da uputiti vanjske tvrtke / odvjetničke urede. U tom kontekstu, informacije se razmjenjuju s namjeru procesuiranja dotičnog predmeta.

Ažuriranje i promjene

Povremeno ćemo ažurirati našu izjavu o privatnosti kako bi odražavala stvarne okolnosti i trenutno pravno stanje. U slučaju promjena ili ažuriranja ove izjave o privatnosti, mi ćemo obavijestiti vas putem e-pošte (pod uvjetom da imamo vašu adresu e-pošte u evidenciji).

Od: 22. svibnja 2023
privitak:
Izjava o privatnosti (PDF)